Kiron


Kiron upptäcktes 1 november 1977. Den kallades först Objekt Kowal, efter upptäckaren astronomen Charles Kowal. Det var svårt att avgöra om Kiron är en asteroid, planetoid eller en planet. Det finns ett bälte asteroider som ligger mellan planeterna Mars och Jupiter, men Kiron rör sig längre ut, mellan Saturnus och Uranus, i en mycket elliptisk bana. Det betyder att Kirons omloppsbana blir längre och tar ca 51 år medan de övriga asteroidernas tar ca 4 år. Den har dessutom större massa än merparten asteroider, men är ändå så liten att den kanske bör klassificeras som en asteroid.

Varje Planet styr något stjärntecken, och när Kiron upptäcktes trodde man att den skulle styra Skyttens tecken, eftersom den visade starka likheter med Skytten. Det kanske beror på att Kiron hade Skytten som Ascendent i sitt "födelsehoroshop" eller upptäcktshoroskop. Den visade en stark Skyttframtoning, precis som vi människor först visar våra Ascendentdrag. Nu tror man att Kiron styr Jungfruns tecken.

Teorierna är många och det finns mycket kvar att utforska och upptäcka, varför AhA helt utelämnar Kiron och dess betydelse i horoskopet.
Tillbaka