(19februari-20mars)

drömmer sanndrömmar



För Fisken är det inte fråga om dröm eller verklighet - verkligheten är drömmen eller tvärtom. Det kan ibland vara svårt att hålla reda på för den som är född i detta komplicerade tecken. Hon styrs av planeterna Neptunus och Uranus. Neptunus symboliska innebörd är himlen, den andliga och övernaturliga.

Jupiter berättar om en människa i sin fullbordan. Det är därför som Fisken har så svårt att få grepp om verkligheten, den går på något sätt upp i drömmen och blir otydlig.

Fisken kan lätt verka förvirrad och stå handfallen inför saker och ting, men som tur är har hon en så stark instinkt och intuition att hon ändå inte blir handlingsförlamad.

Denna starka känsla för vad som försiggår runt omkring henne gör henne unik i sin djupa förståelse och medkänsla med sina medmänniskor. Hon är verkligen den goda lyssnaren och kan lätta på andras bördor genom att delta i deras känslor. Men hon skulle nog aldrig kunna ge några riktigt kloka råd. Hon förstår ju alldeles för lite av vilken verklighet man har att brottas med och förresten skulle hon inte kunna ta på sig det ansvar som följer med ett råd. Att ta ansvar för sig själv och sina handlingar är henne helt främmande. Hon saknar civilkurage, följer helst med strömmen och är en mycket skicklig lögnerska. Även om hennes lögner mestadels är "vita" och ganska oförargliga. Om man tar dem på "rätt" sätt finner man inte så lite humor i dem och de sprider snarare värme än förtret...

Du som är Fisk kan som få - när du befinner dig i de rätta strömningarna - ta tillvara livets glädjeämnen. Du älskar att "spöka ut dig" och göra varje dag till en fest. Du uppfyller gärna din fritid med poesi, teater och vacker konst och på det området är du dessutom oerhört kreativ.

Du som är född i Fiskarnas tecken har ofta en diktarådra som är få förunnad. Så det är i stort sett bara att vässa pennan.


fiskarna

   YRKESVAL

Ska du förverkliga dina drömmar - så varför inte syssla med just drömmar och verklighetsflykt? Välj det konstnärliga yrke som passar dig bäst! Men du som är född i detta tecken har dessutom en unik specialitet. Du är duktig på att imitera. Pröva får du se!
Ett alternativ till en konstnärlig sysselsättning är havet. Gillar du att resa så varför inte testa sjömansyrket?


fiskarna

Fiskarnas negativa sidor


Det är inte alls säkert att den som är född i detta tecken står för sitt ord och sina handlinga. Hon är hal och svår att få grepp om, vänder ofta kappan efter vinden bara för att få slut på diskussionen.

Hon lyssnar gärna på andras bekymmer. Där gör hon ingen skillnad på vän eller fiende. Men när det gäller fienden drar hon sig minsann inte för att utnyttja situationen. Hon lär ju känna de ömma punkterna och vet hur hon ska såra.

Så akta dig! Hon har dessutom aldrig ett vettigt råd att komma med. Hon bara lyssnar. Och det som kommer in genom ena örat försvinner snabbt ut genom det andra.

När hon inte lyckas med att vara elak så kan det lätt hända att hon tar till flaskan och dränker sina sorger...

Man kan ju förstå vad som händer när hon blir arg på Skytten, som bryskt och hänsynslöst väcker hennes rosenröda drömmar. Eller hur lätt hon lurar Tvillingen att tro att hon är hennes vän.


Försonande drag:
Det är bara när hon känner sig hotad som hon blir elak. Det gäller visserligen för alla människor men i synnerhet för den som är född i Fiskarnas tecken som annars aldrig skulle göra en fluga förnär.


fiskarna

Utan skyddsnät...

... är hennes kyss. Hon går så totalt upp i den hon kysser att hon blir ett med den och ger av hela sitt jag. Risken är bara att hon ger upp sig själv när hon så helt tappar kontrollen över sina känslor.

Hon är därför enormt sårbar. Hennes enda räddning är att hon är lite av en vindflöjel i kärlekslivet. Föremålen för hennes kärlek växlar snabbt.

Hon är nog den enda som kan överge sin älskade för dess bästa kompis utan att det förargar någon.

Hur är detta möjligt? Jo, för det första har hon givit så mycket av sig själv redan att hennes älskade kanske fått nog. För det andra var det ingen som någonsin förväntade sig något annat av henne. För det tredje är den som är född i Fiskarnas tecken så mjuk, snäll och vänlig att det är svårt att bli riktigt arg på henne.

Följ stundens ingivelse i ditt val av partner. Lita på din intuition!

Till toppen


Till Horoskopmenyn

HOME


Amy's Place

Sidan skapades 5 juli 1999