(19februari-20mars)

drömmer sanndrömmarFRITIDEN

Din fritid är värd mycket för dig, och vardagslivets rutiner kan ofta kännas som en påfrestning. När du är riktigt trött kryper du gärna upp i soffan med en bra bok eller sätter dig framför TV:n flera timmar i sträck. Det är inte ovanligt att du tar en välgörande tupplur, och du älskar känslan av att inte ha någonting att göra.

Fisken är konstnärligt lagd och din härliga fantasi kan komma till uttryck genom målning, musik och skrivande. Myter och fantasy är teman du gärna utforskar, och du kan finna nöje i att studera dem i grupp eller på en kvällskurs. Du älskar dina många vänner innerligt och sätter stort värde på den tid ni kan tillbringa tillsammans. Intima middagar hemma och färgstarka festkvällar ute ger dig möjlighet att hålla dig ā jour med det senaste skvallret och att träffa dina vänner. I sällskap med andra är det ännu svårare att motstå frestelsen att tillfredsställa din förkärlek för sötsaker och ett gott vin! När du ska gå ut och roa dig ordentligt går du gärna på bio, teater eller spännande, glamorösa fester - Fiskar behöver romantik och förtrollning i allt de gör.
SPORT och TRÄNING

Fisken älskar vatten och simning är ett självklart val som stärker kroppen och hjälper dig att frigöra spänningar på ett angenämt sätt. Du har ibland svårt att stå ut med att vistas på stökiga, bullriga platser och går hellre en lugn promenad på egen hand, helst i skogen eller på landet.

Mental avspänning är absolut nödvändigt, och yoga ger mjuka tänjningsövningar som stillar dina tankar. Med regelbundna yogapass kan du nå en ny känslomässig jämvikt, och för många Fiskar är yoga det perfekta botemedlet mot stress. Dans och balett tilltalar din romantiska natur, och musik har en upplyftande inverkan på dig.
   HÄLSOTIPS

Fisken har besvär ett känsligt nervsystem som ofta visar sig i magtrakten så du bör vara mycket noga med vad du äter. Undvik alkohol och kaffe. Fiskens känsliga konstitution innebär att din hälsa påverkas direkt av dina känslor. När du är helt slut känslomässigt är du mottaglig för en mängd olika småkrämpor som ofta är psykosomatiska. Det är viktigt att lyssna på ditt undermedvetna eftersom du kan få värdefulla insikter om vilka situationer du ska undvika.

Vad gäller mer allvarliga sjukdomar har du en tendens att ge efter för dem och låta dem skölja över dig tills de så småningom går över. För en Fisk är det den snabbaste vägen till att bli frisk. Familj och vänner stöder dig, och din kampanda stärks av kärlek. När de lider av allvarlig stress kan somliga Fiskar ta till droger och alkohol. Din benägenhet för beroende och missbruk gör att du bör vara mycket måttlig i allt nöjesliv.

Fötterna är den kroppsdel som förknippas med Fiskarna, och du kan lida av liktornar, vårtor, inflammerade knölar och svullnader. Du bör inte tränga in dina tår i smala och/eller högklackade skor. Det är av största vikt att du bär rymliga och bekväma skor som ger bra stöd för foten. Fotriktiga skor är ett måste för ditt välbefinnande. På vintern kan mjuk massage med en stimulerande olja öka cirkulationen och hjälpa till att hålla dina fötter i god kondition.

Till toppen


Till Horoskopmenyn

HOME


Amy's Place

Sidan skapades november 1999