(23augusti-22september)

allt är lika viktigtFRITIDEN

Jungfrun tycker om att ha många järn i elden, och på fritiden sysselsätter du dig ofta med någon givande aktivitet. Med din önskan att hjälpa mänskligheten är välgörenhetsarbete mycket tillfredsställande och ett bra sätt att få kontakt med likasinnade.

Du är generös med din tid och tar dina uppgifter på allvar.

Jungfrun har ett skarpt och livligt intellekt, som du använder till att koncentrera dig på ett eller två specialintressen. Vare sig det är akademiskt eller praktiskt kan det utvecklas till en givande hobby och du kan bli en verklig expert på ditt område. Du är skicklig på hantverk som kräver noggrannhet, till exempel broderi eller modellbygge.

Du gillar trädgårdsodling, och det är också ett mycket bra sätt för dig att koppla av. Jungfrur är intresserade av studier och återfinns ofta på kvällskurser där de skaffar sig ännu en sträng på sin lyra. Du träffar dina vänner regelbundet, och du uppskattar att göra många olika saker tillsammans med dem. När de kommer hem till dig har du ofta lagat ditt senaste hälsokostrecept.
SPORT och TRÄNING

Jungfrur vill gärna vara sunda och friska, och du är för det mesta motiverad att träna regelbundet. Att vara utomhus i friska luften gör underverk för hela ditt system, och att promenera cykla eller springa är bra sätt för dig att hålla dig i form. Inomhus tycker du om dans och aerobics, och i alla sporter arbetar du på att fullända din teknik. Jungfrur kan ha en stark fysisk rastlöshet och kan lida av nervösa spänningar. Att lära dig lugn till både kropp och själ ger därför påtagliga och varaktiga resultat. Många Jungfrur finner att meditation är ett effektivt sätt att motverka stress.
   HÄLSOTIPS

Jungfrun intresserar sig ofta aktivt för sin kropp, och du är förnuftig nog att hålla dig i toppkondition, Din ibland ömtåliga fysik mår bra av ett sådant förutseende, och förutsatt att du har en balanserad inställning och inte blir alltför besatt av din träning bör du åtnjuta en god hälsa under många år.

Oro kan göra dig till något av en hypokondriker, och du förstorar små symtom bortom alla rimliga proportioner. Jungfruns nervsystem är mycket känsligt, och du har svårt för att hålla dig lugn. När du blir sjuk på riktigt gör du allt som står i din makt för att kämpa emot och ger inte upp förrän du är helt frisk. De kroppsdelar som främst förknippas med Jungfruns tecken är huden och matsmältningssystemet. När du är spänd och orolig kan du råka ut för en irriterad mage och eksemliknande besvär. Även om det hjälper att äta rätt slags mat är det mycket mer effektivt om du håller dig lugn och avspänd.

Övriga svaga punkter är armar och leder. Solvärme är det enda som hjälper i ditt fall. Men luften bör inte vara fuktig, du har nämligen ofta besvär med bronkerna. En resa runt på den franska landsbygden skulle göra dig gott. Och du som är Jungfru, sätt på dig hörselskydden när decibeltalen stiger. Du är nämligen mycket känslig för ljud.

Till toppen


Till Horoskopmenyn

HOME


Amy's Place

Sidan skapades november 1999