(23juli-22augusti)

din vilja är lagFRITIDEN

Lejon har en fantastisk aptit på livet och älskar att gå ut och roa sig med sina vänner. Du tycker om stora evangemang med massor av glitter och glamour och kopplar ofta av med en utekväll. Med din känsla för dramatik är teater och opera självklara val, och du uppskattar möjligheten att klä upp dig och synas - och om några berömdheter finns på plats kan du njuta av att frottera dig med stjärnorna.

Du har sinne för exklusiva restauranger och serverar gourmetmat och goda viner, och så ofta du kan går du ut och äter middag med dina närmaste vänner. Lejon tycker inte om att äta ute på egen hand eftersom du behöver värme och sällskap. Att shoppa är också en av dina favoritsysselsättningar, men du kan förstås känna dig mycket frustrerad om du inte har tillräckligt mycket pengar för att köpa det du vill ha.

Lejon har ofta någon givande hobby, och många sysslar med amatörteater. Dina kreativa talanger kan också komma till uttryck genom måleri, skulptur och tillverkning av smycken, och du kan förvåna andra med det proffsiga resultatet.
SPORT och TRÄNING

Lejon är mycket beslutsamma, och när du väl bestämt dig för ett visst träningsprogram kan du samvetsgrant hålla fast vid det under många år. Somliga Lejon är lata, men de flesta tycker om att uttrycka sig genom något slags fysisk aktivitet.

Sport är populärt, och du gillar att tävla med dig själv och andra och försöker alltid förbättra ditt personbästa. Lagsporter deltar du gärna i, men du kan envisas med att få vara lagkapten. Lejon älskar att röra sig till musik, och aerobics och heta latinska danser kan vara mycket tilltalande. När du arbetar med rygg och hållning kan du nå goda resultat med tänjningsövningar.
   HÄLSOTIPS

Din vitalitet verkar ibland vara utan gräns, men akta dig! En hängmatta att vila i är ett måste för dig som är Lejon. Du har visserligen en stark fysik som ger dig ett bra skydd mot smärre infektioner och krämpor. Men Lejon tar ofta sin hälsa för given, och du måste vara noga med att inte driva dig själv för hårt och arbeta och festa så mycket att du blir utsliten. Om du mot förmodan skulle bli sjuk blir du förvånad och nästan förolämpad. Du gillar den uppmärksamhet du får som patient, men du vill också att andra ska veta hur stark du är och gör allt du kan för att bli frisk och komma ur sängen - ibland alldeles för snabbt.

Hjärtat och blodcirkulationen förknippas med Lejonets tecken, och när du blir arg eller stressad kan du få högt blodtryck. Alltför mycket fet och kaloririk mat förvärrar detta problem, och måttlighet vad gäller mat är tillrådligt. Särskilt Lejonmän drar ofta på sig hjärtsjukdomar om de envisas med alltför utsvävande livsstil. Det är alltså klokt att träna regelbundet, för det hjälper dem att hålla sig friska på äldre dagar.

Den andra kroppsdelen som Lejonet styr är ryggen, och du bör försöka gå så upprätt som möjligt. Du är stolt och ädel och har svårt att visa din sårbarhet. Av den orsaken kan du lagra mycket spänningar i ryggmusklerna.

Andra smärtpunkter hos Lejonet är blodet och synen. Ögonen bör du skydda från starkt solljus och glöm inte att kolla dina blodvärden!

Till toppen


Till Horoskopmenyn

HOME


Amy's Place

Sidan skapades november 1999