(21april-20maj)

hårt jobb för maximal njutningFRITIDEN

Oxar vet hur man njuter av livet, och du tar verkligen vara på den fritid du har. Att vila och ta det lugnt faller sig naturligt, och du tycker om att koppla av med att se på TV, läsa och lyssna på din favoritmusik. Ibland kan Oxar ha långa perioder när de latar sig och har svårt att känna sig motiverade att göra något krävande. Att gå ut och äta midag med dina vänner är något du vill göra så ofta du kan. Oxen är duktig på att laga mat, men du uppskattar lyxen att ha någon annan som gör allt jobbet.

Oxar är kända för att de älskar trädgårdsodling - att röra vid jorden och sköta om växter ger dig djup tillfredsställelse. De flesta Oxar har också ett passionerat förhållande till musik och kan ha en vacker sångröst. I vilket fall som helst kommer du att äga en bra stereoanläggning.

Din smak kan variera från klassiskt, i synnerhet opera, till den allra senaste dansmusiken. Eftersom Oxar är konstnärliga tycker de också om målning och keramik. Du älskar den sensuella sidan av att arbeta med lera och målarfärg.
   SPORT och TRÄNING

Såvida de inte är absolut tvungna undviker de flesta Oxar alltför krävande fysiska övningar. Om du försöker gå ner i vikt kanske du väljer att träna på gym, men annars föredrar du att promenera eller att arbeta i trädgården. Din motivation ökar om du bor på landet.

Kvinnor i Oxens tecken är ofta intresserade av dans eller yoga, särskilt när de anser hur välgörande det är för figuren att stretcha. Manliga Oxar kan ibland finna nöje i att använda sin naturliga fysiska styrka till brottning eller boxning, men de flesta föredrar nog att vara åskådare!
   HÄLSOTIPS

Du älskar god mat och goda viner, gärna i stora mängder. Du frossar gärna och det kan i längden ge störningar på ämnesomsättningen och njurarna. Din matsmältning kan vara långsam och din bekväma livsstil gör att du har svårt att förbränna alla dessa kalorier. De flesta Oxar har en mycket stark kropp som klarar några extra kilon. När du någon gång blir sjuk kan du kämpa med oerhörd kraft och ofta bli frisk av ren viljestyrka.

De kroppsdelar som förknippas med Oxens tecken är halsen och nacken, och det är här hälsoproblem kan uppstå. Det kan vara allt från halsont till inflammation i struphuvudet.

Du kan också lätt bli stel i nacken, vilket oftast är ett resultat av spänningar som har ansamlats under en längre tid. Du vill helst hålla dig lugn, och därför kan du ibland tränga bort känslor av ilska och stress. Oxar vinner mycket på att lätta på trycket genom någon slags fysisk aktivitet - ett säkert sätt att bekämpa de negativa effekterna av en alltför stillasittande livsstil.

Drick mycket vatten och välj en motionsform som förbränner många kalorier! Att springa maraton bör passa din förmåga till uthållighet. Korsryggen är en annan känslig punkt, så ta försiktiga spadtag när du gräver i din älskade jord.

Till toppen


Till Horoskopmenyn

HOME


Amy's Place

Sidan skapades hösten 1999