(22december-19januari)

blir vackrare med årenFRITIDEN

Fritid är inget som den företagsamma Stenbocken proriterar. Arbetet kommer först och den tid som blir över används ofta till att befrämja karriären. Somliga människor förstår inte att du faktiskt gillar att arbeta hårt och att du kan ha svårt att engagera dig i saker som för dig verkar som slöseri med tid.

När du lyckas bra i ditt arbete är du mer benägen att hänge dig åt avkopplande aktiviteter. Stenbocken är reserverad och eftertänksam, och du tycker om att varva ner med en tankeväckande bok. Museer tillfredsställer ditt intresse för det förflutna och du kan bli något av en amatörhistoriker.

Du lockas av formella studier och utbildningar som ger användbara kvalifikationer, och du tycker om att umgås i akademiska kretsar. Genom kvällskurser får du utlopp för dina kreativa behov och du har en förkärlek för keramik och måleri. Många Stenbockar är bra på att göra reparationer i hemmet eftersom de både har ett praktiskt handlag och en önskan att vara sparsamma. Vänner är mycket viktiga och du anstränger dig mycket för att hålla kontakten. Du firar dina triumfer på arbetet i stor stil och bjuder in alla du känner för att skåla för dina framgångar.
SPORT och TRÄNING

Arbetsfixerade Stenbockar kan tillbringa alldeles för mycket tid vid skrivbordet, något som kan göra dem tröga och orörliga i kroppen och slöa och passiva i tanken. Ett träningspass är bra innan du ger dig i kast med arbetet. Många Stenbockar måste bekämpa en motvilja mot regelbunden träning och kroppsrörelse.

Håll dina leder mjuka med långa promenader, joggning och försiktig streching. Yoga kan också hjälpa dig att koppla av. Om du söker en större utmaning kan fotvandringar och bergsklättring ge dig möjlighet att se skönheten hos berg och fjäll, platser där du känner dig verkligt hemma. Stenbocken mår bra av att vistas i naturen.
   HÄLSOTIPS

Stenbocken tycker om att arbeta hårt, och det kan leda till stressrelaterade problem. Du trivs med att arbeta under viss press, men du vet inte alltid när du ska sluta. När du är utsliten försvagas ditt immunförsvar, vilket gör att du får svårt att bekämpa även små krämpor, och upplagrade spänningar kan göra att du har svårt att sova gott på natten. Eftersom de flesta Stenbockar har en mycket stark fysik brukar det räcka med litet måttfullhet, för att de ska hålla sig friska och sunda.

De kroppsdelar som förknippas med ditt tecken är knäna, tänderna och benstommmen. Det finns ingen som har så lätt för att bryta benen som just du. Med åren kan du bli stel i lederna, och det förvärras av fukt och av din stillasittande livsföring. Du kan också lätt få hål i tänderna och kan bli tvungen att göra täta tandläkarbesök. Du bör sköta dina tänder mycket noggrant. Det behöver väl inte sägas att du bör undvika allt småätande.

Stenbocken kan bli mycket melankolisk, och en depressiv stämning kan lägra sig över ditt liv tills varje dag känns grå och trist. Det kan leda till en kronisk trötthet, och det är viktigt för dig att lägga märke till när du börjar bli nedstämd så att du kan komma på rätt köl igen.

Stenbockar är mycket sega och uthålliga och möter allvarliga sjukdomar med stoiskt lugn. Oftast gör deras uthållighet att de går segrande ur striden.

Till toppen


Till Horoskopmenyn

HOME


Amy's Place

Sidan skapades november 1999