(21mars-20april)

går inte att hejdaFRITIDEN

Förutom tävlingsidrott tycker många Vädurar också om spel och lekar. Din önskan att vinna ger dig den motivation som behövs för att träna. Eftersom du är född i det mest aktiva tecknet vill du helst göra saker på din fritid. Att bara lata sig och ligga på sofflocket passar inte dig. De flesta Vädurar älskar att köra bil för nöjes skull, och de ger sig ofta ut på en tur för att koppla av. Du tycker om att köra fort och kan vara obetänksam, så du riskerar oftare än andra att råka ut för olyckor. Böcker och filmer måste ha en fängslande handling för att behålla ditt intesse.

Du äter ute ganska ofta och tycker om att umgås med vänner. Vädurar provar gärna nya rätter, och starkt kryddad mat är särskilt populär. Du älskar att festa, och du kan ha perioder i livet när du bränner ditt ljus i båda ändar. Det är inte många som kan hänga med i din takt!

Den typiska Väduren älskar att resa, och du tar semester så ofta som din ekonomi tillåter det. Du tillgodoser ditt behov av äventyr genom att utforska andra kulturer, och du utstår gärna strapatser så länge som du får uppleva massor av spänning.
   SPORT och TRÄNING

Regelbunden, krävande träning är mycket viktigt för den typiska Väduren. Genom sport får du utlopp för din starka fysiska energi. Många vädurar tycker om kampsporter eftersom de förser dem med den sortens krävande utmaningar som de gillar. Aktiviteter som går snabbt och kräver styrka och energi är också omtyckta, till exempel cykling och löpning. Din längtan efter spänning och äventyr kan leda dig till mer riskfyllda saker som bergsklättring eller motorsport. Du tycker om att tävla, så vilken sport du än väljer ger du dig in i den med entusiasm, och du är fast besluten att bli bäst på kortast möjliga tid.
   HÄLSOTIPS

Den genomsnittlige Väduren är utrustad med en mycket stark fysik, vilket innebär att du med lätthet kan skaka av dig de flesta småkrämpor. Ditt höga arbetstemo får dig ofta att överanstränga dig fysiskt, och det är då problem kan uppstå. Väduren styr med huvudet, och många lider av huvudvärk och migrän, i synnerhet i samband med stress. Dessutom kan din aggressivitet stiga dig åt huvudet och migränanfallet är ett faktum. Varna vännerna när du är på krigsstigen så att de inte retar upp sig i onödan. Eller sök lugn och ro på en snöklädd alptopp!

Din eldiga natur gör dig också benägen att få feber, som då oftast blir hög och kortvarig. Om du blir sjuk brukar du skynda dig att komma på benen igen, och ibland tar det längre tid för dig att bli frisk eftersom du börjar arbeta innan du är redo för det.

Din aktiva livsstil gör dig sårbar för olyckor, i synnerhet när du är trött och sliten. Att leva i hög takt kan betyda att du hoppar över huvudmåltiderna och äter skräpmat i stället, vilket ger dig problem med matsmältningen. Se till att du håller en sund och balanserad kost med mycket färska grönsaker - du behöver bästa möjliga bränsle till din kropp. När du är ung kanske du tar din robusta hälsa för given, men allt eftersom åren går blir det tydligt att du inte är outröttlig. Litet framsynthet kan vara bra för Vädurar.

Till toppen


Till Horoskopmenyn

HOME


Amy's Place

Sidan skapades hösten 1999