(23september-22oktober)

allas vänFRITIDEN

Vågar är mycket sociala och vill helst tillbringa fritiden tillsammans med andra. I stället för att göra saker på egen hand bjuder du gärna med en vän. Konstutställningar, bio, nattklubbar och konserter är dina favoritnöjen. Du älskar att diskutera vad du har sett och gjort genom att koppla av över en middag tillsammans med dina vänner.

Många Vågar är mycket musikaliska, och förutom att du går på konserter kan det hända att du själv spelar något instrument. Du har sannolikt en stor skivsamling eftersom musik är ett bra sätt för dig att varva ner. Du föredrar harmoniska melodier som skapar en lugn stämning.

Vågen har en mjuk och lågmäld kreativitet som kan vara svår att uttrycka i ord. Du kanske sysslar med konst eller fotografi, och du lockas av att försöka fånga skönheten i en bild. När du har hittat något som du verkligen trivs med att göra studerar du det med största allvar och det kan utvecklas till en livslång hobby eller en yrkesverksamhet.

Vågen har en viss benägenhet att lata sig och kan periodvis ta paus helt och hållet från alla slags aktiviteter. Det hjälper dig att ladda batterierna, och det dröjer inte länge förrän du börjar ringa till dina vänner igen!
SPORT och TRÄNING

Du kan vara ganska lat när det gäller att träna regelbundet, och vad du än gör för att hålla dig i form måste det vara roligt för att behålla ditt intresse. Vågar ogillar obehag och är inte gjorda för stenhårda, plågsamma träningsprogram.

Att promenera, simma och dansa är aktiviteter som Vågen gillar, och det blir ännu roligare om du utövar dem tillsammans med vänner. Många Vågar lär sig tai chi eftersom de har en intuitiv förståelse för begreppet yin och yang med dess betoning av fysisk och mental balans. Eftrsom du gärna vill se bra ut kanske du blir medlem i ett gym - du tycker om att skämma bort dig själv och din fåfänga är en stark drivkraft för att hålla dig i form.
   HÄLSOTIPS

Vågar håller sig friska förutsatt att de ser till att kroppen är i balans. Men du kan ha svårt att motstå alla slags utsvävningar. Fet och kaloririk mat och alltför många sena nätter betyder att du lätt blir nedgången, och om du inte vidtar några åtgärder kan det resultera i sjukdom. Var snäll mot din kropp så kommer de flesta småkrämpor att gå över av sig själva.

Levern och njurarna förknippas med Vågens tecken. Din känsliga kropp kan ganska lätt bli överbelastad. När det händer kan dessa livsviktiga organ inte alltid fungera normalt, och det kan ansamlas gifter i kroppen som leder till huvudvärk och kronisk trötthet. De flesta av dessa symtom lindras om du vilar och äter lätt mat som inte belastar matsmältningssystemet. Drick mycket vatten! Se till att sköta om dig ordentligt vid minsta virus eller infektionssjukdom, eftersom det alltid frestar på njurarna. När krafterna återvänder mår du bra av måttliga mängder fysisk rörelse.

Eftersom vissa Vågar har en långsam matsmältning är det mycket med återhållsamma kostvanor. Om du blir sjuk kan en vacker miljö hjälpa dig att må bättre, och massor av uppmärksamhet från dina vänner hjälper dig garanterat att tillfriskna - att leva isolerat kan göra dig mer mottaglig för sjukdomar. Mycket frisk luft och vila är ett måste för dig och gymnastisera lagom, gärna i grupp!

En annan öm punkt är håret. Det är mycket vackert men också känsligt för om du inte mår bra.

Till toppen


Till Horoskopmenyn

HOME


Amy's Place

Sidan skapades november 1999