(20januari-18februari)

hon vet bästFRITIDEN

Vattumannen ägnar sig gärna åt mångfasetterande intressen på fritiden. Du tycker om att studera och kan finna mycket inspiration inom new age. Något av detta kan utvecklas till en uppslukande hobby eller till och med ett framtida yrke. Vattumannen är alltid mottaglig för idéer och befinner sig i kulturens och forskningens yttersta frontlinjer.

Ditt umgänge utgörs sannolikt av en uppsättning ovanliga individer som förenas av sin fritänkande och okonventionella inställning till livet. För en utomstående kan denna samling verka ganska apart. Tankeväckande pjäser och filmer tilltalar dig, i synnerhet om de handlar om frågor som ligger dig varmt om hjärtat. Du tycker om fester, men ditt ombytliga humör innebär att det är svårt att förutsäga när du kommer att dyka upp!

Vattumannen gillar att ha människor omkring sig, men du är samtidigt ovillig att göra alltför många åtaganden. Ibland kan du säga nej till en inbjudan bara för att hålla alla möjligheter öppna. Du bestämmer dig ofta impulsivt för att besöka en vän, och du tycker det är lika roligt när andra kommer och hälsar på dig med kort varsel.
SPORT och TRÄNING

Måttlig motion i form av promenader, simning och cykling hjälper till att hålla cirkulationen igång och lederna mjuka. Om du väljer en rolig aktivitet som är lätt att införliva med din livsstil blir förändringen till bättre kondition relativt smärtfri!

Vattumannen tycker ofta om skidåkning eftersom du älskar frisk luft och härliga bergslandskap. Dans ger dig möjlighet att uttrycka dig fysiskt, och Vattumannen har rytmkänsla och musiköra. För att få stimulans till både kropp och själ kan de österländska disciplinerna aikido och tai chi ge dig insikt i energins natur.
   HÄLSOTIPS

Din hektiska livsstil kan göra att du inte hinner träna så mycket som behövs för att försäkra dig om en god hälsa. Vattumän har ett intensivt intellekt och behöver massor av stimulans, men du är inte alltid i kontakt med dina fysiska behov. Du bör sköta din hälsa lite bättre. Du slarvar nämligen ofta med både sömn och annat.

Dålig blodcirkulation är ett av Vattumannens ständiga bekymmer. Du bör akta sig för nikotin och ta långa promenader. Brist på daglig rörelse har en hämmande inverkan på cirkulation och energiflöde och du lider ofta av kalla händer och fötter. På vintern kan domningar i händer och fötter utvecklas till svullnad om du inte ser upp. I extrema fall kan du ha svårt att anpassa dig till både varmt och kallt väder. Ett regelbundet och förnuftigt träningsprogram hjälper dig att upprätthålla din inre balans.

Den kroppsdel som förknippas med Vattumannens tecken är vristerna, som du lätt kan vricka eller stuka. Du rör dig väldigt impulsivt och ser dig inte för - och så är olyckan framme. Du bör vara extra försiktig när du sportar och se till att du använder lämpliga skor. Du har lätt för att återhämta dig och tar de flesta småkrämpor med fattning. I de sällsynta fall som en allvarlig sjukdom lyckas tränga igenom ditt försvar kan det hända att du motsätter dig konventionell medicinsk behandling och hellre sätter din tillit till alternativa behandlingar. De visar sig oftast vara synnerligen effektiva och tycks passa din särskilda konstitution. Vattumannen kan också råka ut för plötsliga och oförklarliga sjukdomar som sedan går över lika snabbt igen.

Till toppen


Till Horoskopmenyn

HOME


Amy's Place

Sidan skapades november 1999