(23augusti-22september)

allt är lika viktigtOm någon trodde att Jungfrun var en blid, undfallande och oskuldsfull varelse så tar han fel.

Den som är född i Jungfruns tecken har en vilja av stål och vet precis hur hon vill ha det. Men innan hon utför en handling vidtar hon alla försiktighetsmått och alla andra möjliga sätt att gå tillväga. Förmågan att analysera är Jungfruns starka sida.

Därför är hon mer än någon annan lämpad att handskas med sådant arbete som fordrar sinne för detaljer, precision och perfektion. Hon är mycket kritisk, både mot sig själv och andra. Något som andra lätt kan uppfatta som intolerans men som egentligen är omtanke. Jungfrun tror sig nämligen veta vad som är bäst för de människor hon omger sig med. Hon menar väl och uppträder oftast på ett mycket oegennyttigt sätt. Ingen kan lyssna så deltagande som Jungfrun och hon ställer gärna upp för den som har problem. Hon ger allt men fordrar lika mycket i gengäld.

Hon är verkligen en människa att lita på. Hon är rak och sådant som hyckleri är henne fullständigt främmande.

Jungfrun är en realistisk och jordbunden människa, liksom de andra tecknen - Oxen och Stenbocken - som också är så kallade jordtecken. Men till skillnad från dessa är hon sällan till freds med nuet, drivs ständigt som en inre ångest mot nya arbetsuppgifter. Hon skulle inte klara sig en dag utan att få arbeta.

Jungfrun ser ofta mycket bra ut. Hon är alltid noga med att hålla sig fräsch och välvårdad och klär sig lite åt det sportiga hållet. En fläck på kläderna kan göra henne upprörd som ingen annan.

Du som är född i detta tecken skulle tjäna på att lära dig skratta åt dina misstag och tänka på att ingen är perfekt!
   YRKESVAL

Du är organisationsmänniskan och pliktmänniskan med förmåga att analysera och gå metodiskt fram
Får du syssla med besvärliga utredningar, pillrig statistik eller jobba som revisor befinner du dig i ditt esse.
Även kuratorsjobbet skulle passa dig utmärkt, eftersom du har ett hjärta som klappar för människor i svårigheter.
Jungfruns negativa sidor


Jungfrun möter sina fiender med kritisk känslokyla. Hon vet exakt hur hon ska rikta kritiken mot den person som är hennes ovän. Det första hon gör när hon möter någon är nämligen att analysera hennes beteende in i minsta detalj. Så när det kommer till konfrontation så vet hon inte bara var felet ligger hos motståndaren utan också varför.

Då tar hon kanske till pennan och skriver ett brev, med en detaljerad redogörelse, sakligt, långrandigt och omständigt byråkratiskt, något som tar fullständigt knäcken på de flesta. Lägg därtill att hon alltid stoppar sina brev i bruna kuvert och anhåller om svar senast den...

Värst drabbad av Jungfrun är den sladdriga, fladdriga men begåvade Tvillingen. Och för Skyttar kan Jungfruns beteende bli ett effektivt stopp att hindra henne från att gå vidare med sina storartade föresatser.


Försonande drag:
Jungfrun slåss aldrig och höjer aldrig rösten.
En kyss på hand...

... är kanske allt hon erbjuder sin tilltänkta partner som redan är upp över öronen förälskad i henne.

Men han behöver inte ängslas över att han inte skulle ha hennes kärlek. Handen betyder inte "hit men inte längre". Den bör tolkas som den utsträckta hand den i själva verket är.

Du som är född i Jungfruns tecken vet hur du ska trollbinda. Ditt reserverade sätt verkar som en ouppnåelig klippa på den hängivne bergsbestigaren. Han beslutar sig för att nå målet - till vilket pris som helst.

Jungfrun kan utåt sett verka kallsinnig, men innerst inne känner hon ett enormt behov av kärlek. Hon är försiktig och ger sig inte hän åt vem som helst. Först efter moget övervägande kysser hon till på riktigt.

Du som är Jungfru, välj en partner som låter förnuftet styra över känslan!

Till toppen


Till Horoskopmenyn

HOME


Amy's Place

Sidan skapades 5 juli 1999