(23juli-22augusti)

din vilja är lagDu som är född i Lejonets tecken är lika praktfull som naturen mitt i sommaren. Fulländad, livsbejakande och viljestark lever du mer än någon annan i nuet. Du har ett fast grepp om verkligheten. Det vill säga verkligheten utifrån dig själv. Din vilja är lag. Du är härskaren som sprider din strålglans omkring dig och bländar med din skönhet.

Du är en typisk ledare. Men om till exempel Väduren styr med aggressivitet och impulsiviet, så styr du med en fast hand, väl medveten om vad du gör. Du som är född i detta tecken har som få andra förmågan att kontrollera din kraft och din styrka för att uppnå dina mål. Du strävar ständigt framåt med en stark vilja att vinna. Du är självsäker och känner stark sympati för alla som delar dina åsikter. För de personer som inte tänker och resonerar som du, har du ingen större förståelse.

Du lyssnar sällan till andras råd, följer inte med strömmen, men är mer än någon annan beroende av andras kärlek.

Redan som liten var du förmodligen mer bortskämd än något annat barn. Du gav aldrig dina föräldrar en chans att ägna sig åt något annat än att älska dig.

Ett annat typiskt Lejondrag är förmågan att uthärda och ta sig igenom svårigheter. Varken hunger, smärta eller annat elände kan kuva din optimism och din kärlek till livet. Du bär ditt huvud högt genom alla svårigheter - du är stolt.

Lejonet kräver respekt och beundran för sin egen person. Får du det så är du mycket generös. Du är varmhjärtat vänlig och trivs med att vara medelpunkt i vänskapskrestsen. Bäst trivs du när din röst är den som hörs mest och du får chans att berätta, dramatisera och agera. För dig är livet en teater och du en given aktör - som lätt blir smickrad av publikens uppskattning.

Du har ett utpräglat sinne för pengar och vet hur du ska skaffa sig alla livets bekvämligheter och lyx. Du omger dig helst med dyrbara ting som guld och ädla stenar. Du som är Lejonkvinna bär gärna päls. Inte bara för att du tycker det är vackert. Lika mycket för att du har ett våldsamt behov av värme.

Det är viktigt att du uppnår det du strävar efter. Annars kan du lätt råka ut för vredesutbrott och visa din stridslystnad. För helst av allt vill du framstå som en glad och förnöjsam person - faktiskt!
   YRKESVAL

Du har mycket höga ambitioner, är viljestark och målmedveten och har en mycket stark utstrålning. Ett yrke i skymundan skulle göra dig djupt olycklig.
Du vill stå i rampljuset på någon teaterscen, upphöjd över de andra, med en air av lyx och exklusivitet, passar dem som är födda i tecknet. Bland dem finns företagsledare, scenfolk, astrologer och personer som arbetar med juveler och guld.

Som präst eller skådespelare kommer du bäst till din rätt. Där har du massor att ge! Du är en styrande, idérik, dominant och skicklig arbetsledare. I egen affärsverksamhet blir du framgångsrik.
Lejonets positiva sidor


Du har en stark vilja att hjälpa och det gäller såväl andra som dig själv. Du är beskyddande och finner glädje i att ge dina vänner ett förstklassigt mottagande. Du är varm och uppriktig och vill att vännerna ska trivas och tycka om dig.

Du är född till ledare och organisatör. Det du ger dig in på får du att fungera, och i din iver att få klarhet är du snabb och vill inte gärna vänta på ett bekräftande svar.

Du har förmågan att se en tillrättavisning enbart som en sporre och anledning till förbättring. Detta under förutsättning att den som är missnöjd med dig eller påpekar ett fel du gjort, säger det diskret och taktfullt. Du har styrka att snabbt samla dig efter en besvikelse eller efter att du varit ledsen, och gå vidare på nytt igen.

Dina idéer är bra och stora. Tror man på dig kan man få glädje för livet. Du strävar framåt, buren av självförtroende. Du är vänlig och trevlig och saknar inte humor.
Lejonets negativa sidor


Lejonet ryter och skrämmer sina fiender nästan från vettet. Men när ditt sämre jag tar överhanden över din personlighet visar det sig att du nästan aldrig orkar ta upp kampen. Lättjan kan vara Lejonets största gissel. Men skrytsam som du är ser du till att skaffa dig något att hävda dig med i alla fall. Du lånar gärna av andra, stjäl eller solar sig i någon annans glans. En svag Lejonpersonlighet är den som fuskat sig igenom skrivningarna i skolan eller skaffat sig höga betyg genom inställsamhet och smicker.

Ett sunt Lejon har goda ledaregenskaper, men ett osunt Lejon visar sig vara en maktgalen envåldshärskare. Du passar inte till att bestämma i alla situationer även om du själv tycker det. Du följer nämligen envist dina egna åsikter. Delar din arbetsplats dina åsikter, arbetar du med glädje. Trivs du inte är du däremot en dålig tillgång.

På samma sätt kan denna ekonomiskt sinnade varelse förvandlas till en slösare i stora mått. Du uppfattas ibland som mallig och uppblåst när du visar din extravaganta sida. De kan ha fel. Du är inte alltid ute efter att visa upp dig, vilket du har en benägenhet till. Du vill kanske bara generöst bjuda flott. Känner du dig missförstådd blir du lätt sårad.

Lejonet avskyr Skorpioner men lyckas aldrig riktigt besegra dem. I stället blir Oxen attackerad och berövas raskt sin välfärd och sina egendomar.


Försonande drag:
Egentligen vill han bara ha det skönt.
Scenkyssen...

... ger extra krydda åt Lejonets tillvaro. Du vill gärna ge offentlighet åt dina kyssar, är väl lite av en exhibitionist. Före själva kyssen har du säkert klätt dig i det tjusigaste du äger. Kyssen är en högtidsstund för ett Lejon och tillhör inte den grå vardagen.

Sedan spelar det mindre roll om det utvalda offret verkligen älskar dig. Det kommer du att se till att det gör så småningom. Du väntar tålmodigt på den dagen. Dessutom har din kärlek lätt att smitta av sig på andra.

Där Lejonet drar fram kan det hända att det blir rena rama pusskalaset. Man kan höra hur det smackar i luften av kyssar.

Du som är Lejon vill gärna bestämma över din partner. Men du gör det på ett så godmodigt och tolerant sätt att din partner gärna finner sig i toffelrollen.

I ett Lejons förhållande till sin älskade finns både passion och fint kamratskap.

Välj en partner som är levnadsglad!

Till toppen


Till Horoskopmenyn

HOME


Amy's Place

Sidan skapades 5 juli 1999