(21april-20maj)

hårt jobb för maximal njutningOxen kan liknas vid det nyfödda barnet som hungrigt söker sig till sin moders bröst och trygga famn. Du är jordnära och känner dig tryggast när du är hemma. Ditt hem är din borg och där vill du leva till tidens ände omgiven av vackra saker.

Du som är Oxe vill njuta och känna tillfredsställelse i livets goda. Ingen värdesätter god mat och tryggheten i tillvaron så högt som du. Du är en duktig kock, som tillreder måltiden så att den tilltalar både smaklökar och öga. Du reagerar på dofter och vackra kläder, musik och färger. Ja, allt av livets skönhet.

Du känner också en ovanligt stark dragning till naturen. Vare sig det gäller bondelivet; att så och skörda, den egna trädgården eller att pryda din kammare med vackra blommor. Målet är att äga allt detta och mer därtill. Som tjuren Ferdinand som låg och njöt och luktade på blommorna och inte betedde sig som andra tjurar! Men kanske inte fullt så lat. Du är nämligen uthålligare och strävsammare än någon annan, okänslig för motgångar stretar du på i ditt anletes svett. Inte rädd för att anstränga dig bara du vet att målet ger dig den högsta tillfredsställelse och njutning. Det ger dig garanterad trygghet - och frihet. Oxen älskar nämligen friheten att bestämma över sig själv och sitt eget arbete, vill helst inte vara anställd och inordna sig bland andra.

Du har ett fint, ärligt sätt och du ger sanningsenliga omdömen. Du hycklar ogärna och gillar inte att ta om det du en gång sagt. Beskyller någon dig för att tala osanning reagerar du starkt. Du är annars lugn och trygg med en strävan efter jämvikt och harmoni. Du föredrar att lägga locket på. Med risk att du precis som tjuren Ferdinand, som far upp i raseri när han blir stungen av getingen, pyser över vid en viss gräns. Det tar lång tid innan du blir arg, men när du blir det gäller det att inte finnas i vägen för din ilska.

På samma sätt beter du dig när det gäller din tankeförmåga. Du lyssnar gärna, säger inte så mycket, någon trevande kommentar då och då. Men just i det ögonblick då människor i din omgivning slutat räkna med att du skulle ha något att komma med, öppnar du munnen och kommer med de förlösande orden. Du vinner sannerligen i respekt i det långa loppet.
   YRKESVAL

Satsa gärna på något eget. Du har gott sinne för ekonomi och är uthållig som en jordbrukare. Även trädgårdsarbete passar.
Din känsla för skönhet kanske driver dig att handla med konst eller något annat vackert. Och dina röstresurser räcker till en karriär på Operan.
Oxens positiva sidor


Du är en person att lita på. Ger du ett löfte, så blir det infriat. Du är en lojal och vän och arbetskamrat. Du har ett lugnt och samlat sinne och enorm vänlighet. Du äger sunt förnuft och känner hur uppgifter, vilka de än må vara, skall lösas enklast och bäst. Du är både praktisk och teoretisk vilket gör dig till en vinnare.

Du har ett stort hjärta och hjälper gärna till - mer med egen arbetsinsats än med pengar. Du är känslig och förstående och tycker om när andra anförtror dig sina bekymmer. Du vill gärna hjälpa till att lösa dem och gör det oftast bra. Du är generös och tillgiven, men ingen ekonomisk slösare.
Oxens negativa sidor


Först blänger du ilsket och ögonen svartnar, så fortsätter du att blänga och blänga. Kanske i månader. Tills du plötsligt pyser över och då blir utbrottet som det hos den häftigaste vulkan.

Du är konservativ till din läggning och mycket svår att få till att ändra uppfattning. Många gånger sätter du dig på tvären utan synbar anledning. Har någon gjort dig en oförrätt glömmer du det aldrig. Även om du förlåter så finns taggen alltid kvar.

Du kan inte tåla att någon stör dig i din bekvämlighet, reagerar negativt om någon annan människa ställer krav på dig. Du är dig själv nog och slår vakt om dina pengar och det du äger. I sina allra värsta stunder avslöjar Oxen sin girighet och nästan sjukliga penninghunger.

Du älskar mat så till den milda grad att du gärna frossar. Ett av Oxens största problem är övervikt.

Du anfäktas av svartsjuka och blir mycket illa berörd när någon spelar på dina känslosträngar. Du är lätt att såra och klarar ofta inte av att bli kritiserad, även om du själv brister i diplomati och låter andra få höra osminkad sanning.

Den som oftast blir föremål för Oxens ilska är Vattumannen. Vattumannens fantastiska idéer kan reta gallfeber på Oxen som hyllar det sunda förnuftet som livets rättesnöre. Och Lejonet får ofta pröva på hur det känns att bli utsatt för Oxens obotliga svartsjuka.


Försonande drag:
Oxen använder sina röstresurser som sitt främsta vapen. Han är oftast den störste förespråkaren för fred.

Kyssen med sug i...

... eller vacuumkyssen ämnad att göra det omöjligt för kysspartnerna att komma loss. Du som är född i Oxens tecken äger nämligen din älskade och ve den som försöker sticka. men det är faktiskt sällan som någon överger dig. Du bjuder på allt. Massor av mat och kärlek. Du är mycket sinnlig och sensuell. Och gör dig aldrig någon brådska. Din kyss får ta all tid i världen och är av den sorten som skulle kunna få en utmärkelse i Guiness Rekordbok som världens längsta.

Den som är född i Oxens tecken kastar sig aldrig själv över sina offer. Hon väljer den som visar sin kärlek starkast. Och för henne är dyrbara och vackra gåvor de verkliga kärleksbevisen. Har han dessutom gott om pengar är det ett extra plus.

Men ve den som försöker kyssa någon annan. Du är mycket, mycket svartsjuk och ditt offer för den livslånga kyssen bör vara dig trogen in till döden.

Till toppen


Till Horoskopmenyn

HOME


Amy's Place

Sidan skapades 5 juli 1999