(23oktober-21november)

river för att bygga nyttNär en skorpion föds så dör någon närstående, sa man i gamla tider. Skorpionen representerar det förgängliga, förmultnandet, döden. Men också nytt liv och återuppståndelse. Det är den krigiska planeten Mars och den vitala Pluto som härskar i Skorpionens tecken.

Det är därför som du som är född i detta tecken måste bryta ner och förstöra allt innan du bygger upp något nytt. Att hålla på traditioner är ingenting för dig. Du är revolutionär! Det är få i din omgivning som verkligen kan säga att de känner dig. Skorpionen är den olösta gåtan bland alla zodiakens tecken.

Du är mycket hemlighetsfull och röjer sällan dina tankar och avsikter. Ändå är du svår att förbise. Din styrka och vilja känns i luften. Du har en intuition som gör att du förstår alla andra utan att behöva ställa några frågor. Ditt mod är oändligt och du kan vara fruktansvärt hänsynslös om du vill, speciellt då du sticker ut din ondskefulla tagg. Hur du använder din makt beror på dig själv.
   YRKESVAL

Du älskar det dunkla, det undermedvetna och allt som är lite mystiskt. Som psykiater skulle du känna tillfredsställelse i att försöka blottlägga människors känsloliv.
Som konstnär skulle dina tavlor förmodligen väcka stor uppståndelse och stort intresse. Du har nyskapande talanger. Och som detektiv eller forskare skulle du kunna komma sanningen närmare än de flesta andra.
Skorpionens positiva sidor


Denna avdelning är under konstruktion
Skorpionens negativa sidor


Är det någon som du bör se upp med så är det Skorpionen. Gjorde du henne illa, även om det inte var meningen, så kan du vara säker på att hon just nu går och ruvar på hämnd. Och hon vet exakt var hon ska sätta in sina stötar - eller snarare var hon ska spruta in sitt dödliga gift, ruskigt elaka kommentarer som alltid lyckas träffa din ömma punkt.

För det mesta bottnar det hela i svartsjuka. Skorpionen blir inte bara vansinnig av svartsjuka om du tar hennes älskade ifrån henne. Hennes svartsjuka kan lika gärna bottna i att du lyckas bättre än hon. När hon slår sig fram för att nå sitt hägrande mål kan hon ta till vilka metoder som helst. Hon är fruktansvärt hänsynslös.

Hennes största fiende är Vattumannen som använder kunskapen som sitt främsta vapen. För Skorpionen gäller allt eller intet, liv eller död. Hon tolererar inte Vattumannens nyanserade synsätt på tillvaron. Den andra fienden är Lejonet som ofta blir föremål för hennes svartsjuka.


Försonande drag:
Hon ger inspiration!
Med brinnande hatkärlek...

... kysser Skorpionen den som sugits in i hennes magnetfält. Hon är häxan som få kan motstå, men inte många kan svara upp till. Hennes kärlek är ofta passionerad, het och lidelsefull. Men inte av det kärleksfulla slaget som hos Väduren. Nej, Skorpionens kyss är kryddad med hat och vrede. Om kyssar kunde döda så vore hon den första att begå mord på detta sätt.

Men den som hon hatar på ytan älskar hon antagligen djupt i sitt innersta. Det är dock ingenting hon berättar i första taget.

Du som är född i detta tecken kan verkligen konsten att behärska dig och ditt känsloliv är tidvis underkastat den strängaste disiplin. Du låter känslorna gro, grubblar över dem och håller tillbaka, ja, riktigt går omkring och ruvar. Tills de plötsligt vuxit sig så starka att du känner dig mogen för det stora utbrottet. Och då är det fråga om starka laddningar. Du fullkomligt exploderar och ger dig hän åt en slags självförbrännande kärlek som få skulle orka. Men du är stark.

Tänk på att din partner kanske inte alltid är lika stark som du!

Till toppen


Till Horoskopmenyn

HOME


Amy's Place

Sidan skapades 5 juli 1999