(22november-21december)

vet inte vad tveksamhet ärDu som är Skytt är en riktig eldsjäl. Liksom Väduren och Lejonet som också tillhör elementer eld. Men till skillnad från dem är det inte makt du är ute efter. Snarare en slags fullbordan, förverkligande av höga mänskliga ideal som rättvisa, värdighet och kärlek.

Detta bestäms av den enorma planeten Jupiter som härskar i ditt tecken - Neptunus - som starkt påverkat Skyttens tecken avgör hur du skall nå detta mål. Där hittar du din längtan, din oro, din lust att utforska främmande platser och kasta dig in i studier över områden du inte känner och söka kontakt med nya människor.

Som Skytt är du orädd och tvekar inte att spänna din båge och rikta den mot okända mål. Hela ditt liv är en upptäktsfärd och du drar dig inte för att gripa tillfälligheterna i flykten.

Men du är inte någon revolutionär som Skorpionen som vill omkullkasta allt och förändra från grunden. Du hyser stor respekt för saker och ting som de är - du vill bara göra allt bättre.

Skytten är en i grunden glad människa, en stor optimist och har en ljus livssyn. Det gör dig till en enormt trevlig och underhållande sällskapsmänniska. Du älskar att roa och när de tar sina vildaste uttryck så väljer Skytten att bli skådespelare. Gärna också clown.

Skytten är stor natur- och djurälskare. Man hittar henne ofta ridande på hästryggen i full galopp eller på strövtåg med hunden i skogen. Den skytt som inte har ett djur i sin närhet blir lätt olycklig.

Du som är Skytt bör undvika att binda dig för tidigt. Det bör i så fall vara till någon som respekterar och står ut med ditt frihetsbehov och din äventyrslust. I annat fall bör du först ha rest jorden runt, hunnit halvvägs upp mot Himalayas sluttningar, turnerat med en circus, läst igenom de franska filosofernas verk, vunnit minst en tävling i hästhopp med mera, med mera...
   YRKESVAL

Helst bör du ha ett jobb där du lär dig något nytt för varje dag. Rutin är inget för dig.
Läraryrket, speciellt om du får jobba med unga människor, kan ge dig en väldig stimulans. Som forskningsresande får du din äventyrslystnad tillfredsställd.
Konst, litteratur och teater är andra intresseområden. Liksom häst- och hundsport.
Skyttens positiva sidor


Denna avdelning är under konstruktion
Skyttens negativa sidor


Skytten kan avslöja sanningar som kan få vem som helst att bara vilja sjunka under jorden. Ärligheten är hennes främsta vapen och hon är också tillräckligt oblyg för att inte hålla inne med någonting. Ibland upplevs hon som fruktansvärt hänsynslös i sitt sanningssägande. Hon förstår inte att de flesta inte tål att höra vad som helst.

När hon är på sitt allra värsta humör så saknar dessutom hennes sanningar nyanser. Då finns det bara en sanning - den som är rakt framför näsan. Allt annat är då plötsligt oväsentligt och alla känsloyttringar behandlas med största nonchalans.

I första hand drabbas Fisken - denna ytterst komplicerade och känslosamma varelse. I andra hand Jungfrun som aldrig kan komma till saken för alla smådetaljer.


Försonande drag:
Hon kämpar för en bra sak.
Bara för vänskaps skull...

... låter sig den som är född i Skyttens tecken kyssas. För Skytten är djup och innerlig vänskap ett måste i en kärleksrelation. Hennes partner bör ha samma intressen som hon själv för att hon ska ha maximalt utbyte av honom.

Skyttkvinnan vill vara jämställd och dela hans villkor. Du som är Skytt lägger inte några djupare känslor i en kyss - även om den alltid är ärligt menad. Du är optimistisk och levnadsglad och kysser väldigt ofta för att det är skoj. Över huvud taget präglas dina kärleksrelationer till det motsatta könet av en viss glättighet. Du älskar innerligt men kanske lite ytligt.

Den som försöker binda en Skytt alltför hårt till sig och beröva henne den frihet som hon så ivrigt begär, blir en mycket kortvarig partner. Hon vill inte vara någons fånge. Därför byter hon ofta ut sin älskade mot en annan.

Skytten vet vem hon ska älska.

Till toppen


Till Horoskopmenyn

HOME


Amy's Place

Sidan skapades 5 juli 1999