(22december-19januari)

blir vackrare med årenDu står verkligen med båda fötterna på jorden. Precis som för dem som är födda i Jungfruns och Oxens tecken är jorden ditt rätta element. men till skillnad från dessa båda som är starkt bundna till materiella ting som pengar och ägodelar dras du till status och makt.

Du styrs av planeterna Saturnus och Uranus. Saturnus berättar att du är mycket försiktigt lagd, och har förmåga till självbehärskning. Du är långsam och måttlig. Men har också förmåga att välja rätt och en stor uthållighet. Precis som en stenbock som klättrar upp utefter bergväggen, långsamt och metodiskt, men alltid når sitt mål till slut.

Uranus berättar om dig att du plötsligt kan företa dig uppseendeväckande beslut och har förmågan att kontrollera din starka vilja. Du vet hur du ska handla i nödsituationer. Stenbocken kan sjunka mycket djupt, in i sig själv och sin pessimism. men hon har också en förmåga att resa sig, komma tillbaka och göra stordåd. Men allt sker förstås lugnt och metodiskt. Ingen behärskar uppgiften så väl som hon.

Den största delen av livet lever en Stenbock vad man skulle kunna kalla ett urtråkigt liv. Det finns mycket lite av den unga människans ansvarslöshet och lättsinne. Hon arbetar, stretar och skaffar sig erfarenheter. Umgås helst med dem som är äldre än hon själv. Fast allra bäst trivs hon med att vara ensam. När det gäller kärlek ger hon sin partner trygghet och ekonomisk säkerhet. Men hon älskar inte med hjärtat. Hon väljer partner efter förnuft.

Många i hennes omgivning retar sig på hennes kyla. Men när det gäller är hon verkligen en vän i nöden. Hon har ett civilcurage som andra saknar.

En liten brist hos Stenbocken är att hon inte tål att skämtas med. Hon blir förfärligt sårad vi sådana tillfällen. För henne är ju livet som hon själv - hon är mycket självupptagen - djupaste allvar. Å andra sidan skulle hon inte drömma om att skada någon annan. Hon löser gärna konflikter - inte med aggressivitet - utan att ta tag i problemet från grunden.

Under den senare delen av livet genomgår Stenbocken plötsligt en förvandling. Hon blir ungdomlig glad och börjar njuta av livet - makten och härligheten som hon skaffat sig. Hon söker sig till ett yngre umgänge och lever länge, mycket länge...
   YRKESVAL

Du har gott minne, sinne för affärer, siffror och känsla för hus och hem.
Väljer du ett akademiskt yrke bör det bli som matematiker. Inom mäklar- eller byggbranchen har du stora möjligheter att göra karriär.
Du har heller inget emot att bli en offentlig person. Men eftersom du är Stenbock passar du bättre som politiker än till exempel skådespelare.
Stenbockens negativa sidor


Konkurrerar du med en Stenbock? I så fall kan du vara säker på att du blir utmanövrerad förr eller senare. Hon vet att hålla sig i skinnet och invänta lämplig tidpunkt och då använder hon sig oftast av någon annan för sina syften. Själv anser hon sig alldeles för ädel för att blanda sig i någons strid. Hon skulle aldrig träda över gränserna men letar enträget efter kryphål och hon är tålmodig som få.

Det är ingen man vänder sig till för att gråta ut hos. Hon är i det närmaste känslokall och i sina allra värsta stunder är hon i det närmaste i total avsaknad av humor.

Hennes största fiende är Väduren som hon tålmodigt väntar ut och lägger sig i bakhåll för. Den andra är Vågen, denna obeslutsamma och lättsinniga typ som hon betraktar på ett mycket nedlåtande sätt.


Försonande drag:
Hon blir bättre med åren.
Den välgenomtänkta kyssen

Är det någon som kan styra sina känslor med förnuftet så är det den som är född i Stenbockens tecken. Hon vet vad hon gör när hon kysser och hon väljer noga vem. Hon skulle aldrig kyssa någon som hon inte älskade från djupet av sitt hjärta. Men kärlek är inte nog för henne. Den hon väljer måste dessutom ha hög status och gärna gott om pengar.

Stenbocken har inga som helst illusioner om lyckan. Hon tror inte att man kan leva bara av kärlek. Nej, ekonomisk trygghet är en förutsättning för att en relation ska lyckas.

Det kan mycket väl hända att du som Stenbock väljer att leva ensam. Speciellt den välutbildade Stenbocken tycker att en partner bara innebär ett hinder i hennes karriär.

I stället väljer hon en förbindelse med någon som har makt att befordra henne.

Hon är faktiskt inte alls så tråkig som det verkar. Hon kan skratta när hon är med goda vänner. Hon har humor - bara inte någon gör sig skojig på hennes bekostnad. Och hon kan kosta på sig en häftig passion - i alla fall den dag hon nått så högt på karriärstegen som hon kan komma.

Du som är född i detta tecken - välj en Rockefeller till din älskade.

Till toppen


Till Horoskopmenyn

HOME


Amy's Place

Sidan skapades 5 juli 1999