(21maj-20juni)

som ett blomblad för vindenTvillingarnas tecken är det tredje i zodiaken. Där Väduren, det första kan liknas vid födelseögonblicket, Oxen vid det späda barnet och Tvillingarna vid ungdomen.

Du som är född i Tvillingarnas tecken pendlar hela tiden mellan att vara barn och vuxen. Nyfiken och snar att pröva allt som kommer i din väg lär du dig ständigt nya saker, men åker också på den ena blåsningen efter den andra. Men det tar du gärna och glömmer förresten ganska snabbt alla olyckor som drabbar dig för att ge dig i kast med nya upptåg. Du är mycket aktiv och rörlig. Både i att ge dig av på upptäcksfärder i tankens värld som att resa. Nya idéer och arbetssätt lockar dig, och du har ingen svårighet att finna det nya själv. Ett lugnt och stillsamt liv är ingenting för en Tvilling. Det skulle bara göra dig sjuk.

Den som råkar en Tvilling blir ofta konfunderad. En del tycker nog du är ombytlig i dina åsikter. Ena dagen tycker du kanske en sak, nästa dag en annan. Men det betyder inte att Tvillingen inte står för vad hon säger. Du gör det nämligen precis i det ögonblicket du säger det. är du fullt övertygad. "Man kan väl ändra sig", tycker du.

Den lekfulla och mycket intelligenta Tvillingen tillhör luftens element. Du behöver mycket syre och stora ytor att röra dig på. Dina rum är alltid ljusa med så få möbler som möjligt. Du är ingenting för att samla på dig en massa onödiga prylar. Detsamma gäller även det själsliga. Du låser dig inte vid någon bestämd åsikt.

Du är mycket intelligent, men det visar du inte alltid. Du kan ibland tala om en sak så att man varken vet ut eller in, somliga upplever dig nog som bara ett skal utan innehåll. Ditt nytänkande gör dig dock mångsidig, samtidigt splittrar du dig själv genom för många projekt. Stress kan då bli ditt problem, för du jäktar verkligen runt i livet.

Du är ett rörligt tecken, obunden av det förgångna med sikte på framtiden. Därför är du för det mesta ett steg före när det gäller trenderna. Först med senaste modelooken. Först att läsa de nyutkomna böckerna, att uppmärksamma nya musikstilar och att snappa de senaste uttrycken. Du är förresten oerhört verbal och har lätt att uttrycka dig. Det är nästan alltid en Tvilling som får sista ordet, som vinner diskussionen.
   YRKESVAL

Att få jobba med andra människor är ett måste för dig. Som journalist, författare eller lärare har du nytta av din förmåga att förmedla ord och kunskap till andra.
Som försäljare kan du prata för din vara som ingen annan. Och inom PR och reklam kommer din uppfinningsrikedom till sin rätt.
Tvillingarnas positiva sidor


Du är en människa med många skapande intressen. Du är idé rik, klar i tanken och verkligt duktig i att lösa även de mest invecklade problem. Du har också en fin intuition som talar om för dig att du kan vara nära en lösning, även om du inte vet lösningen ännu.

Du har goda förutsättningar för att överföra kunskap till andra.

Du är en glad natur, ibland rent av sorglös och tycker om att synas. Du bör arbeta för att göra det, för det mår du väl av. Du är känslig och mottaglig och umgås helst med personer som kan mer än du. Personer som kan ge din kunskapstörst näring.

Omväxling betyder mycket för dig, liksom att känna friheten att göra det du själv vill. Eget ansvar bör vara en självklarhet för dig, då du är energisk, duktig och klarar även de svåraste föresatser väl.
Tvillingarnas negativa sidor


Man bör akta sig för att bli osams med en Tvilling! Blir man det kan det nämligen hända att du gör en skandalhistoria av saken. Antingen för du den vidare från mun till mun eller också lyckas du få den på pränt i svart på vitt. Skvaller och elakt förtal är Tvillingens specialitet när hon sätter sin sämsta sida till.

Du har svårt att erkänna misstag. Du utnyttjar den självklara rätten att byta åsikt, men vill inte låtsas om att du ändrat kursen.

Tvillingen saknar ibland helt takt och ton. Du kan vara vansinnigt påflugen och det kan hända att du stjäl din tilltänkta mitt framför näsan på någon annan.

Nyfikenheten hos en Tvilling kan ibland ta sig smått abnorma uttryck. Du frågar och frågar, ibland om de mest intima detaljer i en människas liv i total avsaknad av respekt för andras personliga integritet.

Värst drabbad blir Fisken som utan att tänka sig för gärna blottar hela sitt känsloliv för denna frågvisa Tvilling. När du hör Jungfrun gnälla blir du väldigt uppretad och biter ifrån dig ordentligt.

Ditt stressande genom livet gör dig nervös och lättretlig. Du kan uppträda reserverat och kallt, ja, till och med okänsligt. Fast inte mot din partner.


Försonande drag:
Du har lätt för att be om ursäkt.
Snabbkyssen...

Undra på att det måste gå snabbt. Du som är Tvilling sprider kyssar omkring dig som om de vore blomblad för vinden. Respektlöst och lidelsefritt.

Du vill gärna pröva på nya partner hela tiden eftersom du tröttnar så fort. Det som i första hand driver dig till kyssen är nyfikenhet. "Jag undrar hur den smakar?" tänker du och så kysser du till. Oftast riktas din nyfikenhet mot någon partner som inte passar dig alls.

Men den dagen du blir verkligt förälskad, då kysser du inte. Då pratar du. Prat är nämligen din stora passion här i livet och du föredrar att tala om känslor, i stället för att ge dig hän och känna dem. En vacker dag är förmodligen förhållandet alldeles sönderanalyserat och din älskade har givit upp. Eller också sticker han för att du var otrogen. Otrogen mot vad, kan man förresten fråga sig. Kan man vara det mot något som bara var prat?

Välj en partner som lyckas tysta dig med sina kyssar!

Till toppen


Till Horoskopmenyn

HOME


Amy's Place

Sidan skapades 5 juli 1999