(21mars-20april)

går inte att hejdaDu som första tecken i Zodiaken representerar det mest ursprungliga och mänskliga som finns:  Födelsen.
Och precis som fostret som spränger alla hinder och kastar sig ut i det okända så kommer hela ditt liv att gestalta sig. Du är orädd, vänder dig sällan om för att se vad som finns bakom dig och drivs av en entusiasm som är få förunnad.

Du behärskas av den krigiska planeten  Mars  - symbol för manlighet och aggressivitet, men också för våld och råstyrka. Väduren är ett eldtecken och kan närmast liknas vid en vulkan som periodvis får sina utbrott, men i stunder däremellan kan det hända att hon tiger som muren. Du har stort behov av att få vara ensam med dig själv och dina tankar. Detta till trots är du mycket road av att umgås med din vänkrets. Ja, denna utökar du gärna, för du tycker om att knyta nya kontakter. Men det gäller att du inte tycker du att sällskapet är tråkigt, för då bryter du upp och går din väg.

Det är under de här perioderna som du som Vädur drar dig tillbaka och låter dig plågas av nattsvart pessimism och bittra självanklagelser.

"Har jag gjort rätt, har jag gjort någon annan människa illa, sårat någon och åh... vad jag ångrar mig..." Det är det som gör dig så mänsklig, ömsint och rent av lidelsefull gentemot dina medmänniskor. Och de i din omgivning som upptäcker den här sidan hos dig kommer att älska dig hängivet. Var så säker! De andra kanske hatar dig, i alla fall de som råkar ut för dina vassa armbågar och vilda framfart.

Uppriktighet och ärlighet är ditt vapen. Inte för att du vill såra, men för att du hyllar uppriktigheten som den främsta av alla principer. Du kan ibland uppträda mycket taktlöst. Finkänslighet är inte något framträdande drag hos dig. Du säger sanningen men hjälper dig dock inte alltid framåt. Då kan du ta lögnen till hjälp för att få rätt. Du är dock inte så bra på att ljuga utan blir lätt genomskådad. Givetvis spar du inte heller på krutet när det gäller att berömma andra och visa din uppskattning. Du är inte den som snålar med känslorna, inte heller med materiella ting. Få är så generösa som du.

Du strävar efter att få förkovra dig. Du vill vidare, inte stå still för det tråkar ut dig. Du har ett snabbt intellekt, är beslutsam och impulsiv, men du har ett starkt begränsat tålamod i kombination med en optimism som sällan sinar.

Du är en pionjär och har en önskan att jämt vara först. Ja även bäst. Emellanåt har du svårt att acceptera att andra med stor fackkunskap kan klara saker och ting bättre än du. Du är född till ledare, älskad och fruktad av dina underordnade som du kräver blod svett och tårar av. Men sällan har någon något att invända mot dina hårda krav på uppoffring. Själv är du långt ifrån vad man kallar lat. Dessutom inspirerar du andra i olika sammanhang. Helst ska du få tänka fritt, utan att styras av andra. Du är full av energi och framåtanda och uppskattar erkännande och ära högre än pengar för dina ansträngningar.

Men än sen då? tänker Väduren. Livet är till för att levas.
Här och nu!
   YRKESVAL

Du passar bäst för yrken som kräver initiativ, mod och styrka att driva igenom även det som är obehagligt. Det är ett måste för dig att jobba i ledande ställning eller där du åtminstone får stå i centrum. Helst inom mycket aktiva eller utåtriktade områden. Rollen som den djärve läkaren som kämpar för livet mot döden passar dig utmärkt. Många idrottsfolk är födda i Väduren, men även personer som arbetar som åkare och på fabrik. Som skådis är du lysande!
Vädurens positiva sidor


Du är en mycket fartfylld och frihetsälskande människa. Du är generös till din läggning och ställer upp med både din tid och din kraft när någon behöver din hjälp.

Du uträttar det du ska med envishet och fasthet. Du är okonstlad och rakt på sak. Du är full av verksamhetsiver och initiativkraft. Du är modig och tuff och blir ofta framgångsrik inom områden där det rör sig fort och där du får chans att visa att du kan manövrera skickligt.

När du väl har bestämt dig är du en snäll och kramgo vän. Du är en stor romantiker och trygg att vara gift med, även om du tänker mycket på dig själv.

Du kommer mest till din rätt på fester av ett mer udda slag där du får cirkulera och prata med många människor. Du kan då bjuda på de festliga sidorna i din karaktär. Du rent av briljerar vid möten med nya människor.
Vädurens negativa sidor


Du är egoist och ser det mesta utifrån dig själv. Du kan utnyttja andra för egen vinning. Du ser nämligen till att du för det mesta får som du vill, även om det kan bli på bekostnad av andras vänskap.

Du agerar ibland utan eftertanke och överdriver gärna. Du kan kasta ur dig sanningar urskillingslöst. Du har litet sinne för diplomati, takt och ton. Du kan uppträda mycket envist och tjurigt.

När du blir arg blir du blossande röd i ansiktet och skräder inte orden. Ingen kan släppa loss sin ilska som du. Oftast riktas ilskan mot någon dumhet som någon annan begått. Gud nåde den som inte handlar, tycker och tänker som du! Du kan vara vansinnigt intolerant och slår dövörat till för alla förklaringar och ursäkter. Det finns inget skäl till varför någon inte skulle följa dig. Du kan bete sig som en anförare i krig som leder sin här rätt in i döden och kräver kamp intill sista blodsdroppen.

Mest utsatta är de som är födda i Stenbockens tecken. Du blir vansinnigt irriterad på denna långsamma och försiktiga människa som du uppfattar som obotligt trög. Och när den som är född i Kräftans tecken drar sig inom sitt skal och gör sig oåtkomlig, då tappar du besinningen och rasar av ilska. Även Fiskarna kan reta gallfeber på en Vädur, oftast vinner hon med sin list över Väduren.


Försonande drag:
Du är rättfram i sina aggressioner och omgivningen vet vad de har dig. Dessutom glömmer du ganska snabbt.
I häftigaste laget...
... skulle man kunna säga om
Vädurskyssen.

Röd som en pion går du som är född i detta tecken till attack mot den som passar din kemi. Med några provocerande ord ordnar du strax till ett alla tiders gräl. Tillmälena haglar i luften och blir bara värre och värre. Du är nu i ditt esse. För en sann Vädur är det här äkta kärlek. Så när plötsligt orden tryter, ja då återstår ingenting annat än en kyss så våldsam, passionerad och kravfull att den utvalda faller som en kägla.

I bästa fall är den tilltänkta fast för evigt. I värsta fall har offret brutit nacken.

Den häftiga Väduren kräver en Kysspartner av samma kaliber som hon själv.

Du som är Vädur är inte mycket till övers för ömsinta och försiktiga partners. Nej, för dig är kärleken som ett utbrott, en eld, må vara att den kanske slocknar snabbt. Men det gör inget. Du utser nämligen snabbt nästa offer.

Din älskade bör vara mycket stark

Till toppen


Till Horoskopmenyn

HOME


Amy's Place

Sidan skapades 5 juli 1999