(23september-22oktober)

allas vänDu som är Våg styrs av planeten Venus, kärlekens och skönhetens symbol. Du älskar kärleken för dess egen skull. Men inte den som är av det heta passionerade slaget, utan den vänliga, ömsinta kärleken. Tvåsamhet är viktig för dig, det är genom den andra du finner ditt eget jag och styrka att leva vidare.

Den som är född i Vågen är specialist på att umgås med andra människor. Hennes vapen är takt, diplomati och finkänslighet. Hon skulle aldrig gräla eller höja rösten, utom när hon skrattar förstås - och det gör hon gärna och ofta. Hon är en utpräglad festmänniska och älskar att göra nya bekantskaper. Mycket därför att de skänker henne den kunskap och erfarenhet av livet hon så ivrigt söker efter. När hon inte finner den i böcker, på bio eller teater.

Du som är Våg har verkligen tummen mitt i handen, är helt ointresserad av praktiska ting. Det plus att du är ovanligt vacker och kontaktsökande gör dig ovanligt tilldragande för det motsatta könet. Vem är det som alltid får hjälp med att bära resväskorna på järnvägsstation? Vem behöver aldrig bekymra sig om att sätta i en propp? Eller behöver inte bry sig om ett motorstopp? Du kan gissa själv. Männen står där och riktigt lurpassar på att något ska hända.

Men det är bara innan du gifter dig som du besvarar alla dessa flirter. När du väl lovat någon evig trohet så bryter du inte det löftet i första taget. Du håller på konventionen.

Många människor kanske tycker att du är en gnutta velig och har så svårt att bestämma dig. Men det bottnar inte i obeslutsamhet. Det har att göra med att du söker harmoni och balans i allt. Du väger noga alla för och nackdelar - i det oändliga. När väl beslutet är fattat kanske det är för sent, om inte är det förmodligen ett ovanligt vettigt beslut.
   YRKESVAL

Du som är född i detta tecken är specialist på att skapa fred mellan stridiga viljor. Som jurist, diplomat eller medlare har du därför en given karriär.
Men du har även ett utpräglat sinne för skönhet och harmoni. Dominerar den sidan hos dig bör du kanske pröva något yrke som har med mode eller skönhet att göra.
Vågens negativa sidor


Visserligen har Vågen fruktansvärt svårt för att bestämma sig om hon ska gilla eller ogilla någon. Det skapar en stor osäkerhet hos hennes eventuella fiender. Men har hon väl beslutat sig för att ta upp striden så gör hon det på ett utsökt raffinerat sätt. Hon överför den på andra. Genom att först ställa sig in och skaffa sig förtroende hos en person och sedan hos dennes fiende så hoppas hon att dessa två ska börja strida om hennes gunst.

I sina värsta stunder är Vågen fruktansvärt lat, saknar handlingskraft och har ingen lust att arbeta. Ändå har hon förmågan att slösa med pengar som ingen annan.

Hon har svårt att tåla den målmedvetna och beslutsamma Stenbocken, som hon ofta försöker få på fall genom en övertygande argumentering. Hon hatar dessutom Kräftan som är hennes konkurrent om en beundrares gunst.

Men medan Vågen ägnar sig åt ytliga relationer så tycks Kräftan få ut mycket mer av gemenskapen med det motsatta könet.


Försonande drag:
Hon är trevlig att umgås med.
Med kyssäkta läppstift...

... plutar Vågkvinnan mot den man som är vackrast, mest välklädd och doftar av exklusiv herrparfym. Vågen hyllar nämligen skönhet och renhet som det största av allt och skulle aldrig drömma om att kyssas på någon sjabbig bakgata. Nej, det bör i stället ske under månskenet vid en strandpromenad eller under en sänghimmel i en lyxsvit.

Ju mer man smickrar henne, desto ömmare och varmare blir hennes kyss. Vid uteblivet smicker drar hon sig tillbaka och tvivlar på sina egna känslor och förmågan att älska. Du som är Våg ger lika mycket av dig själv i kärlek som du tar emot. Ömsesidighet skapar lugn och harmoni i ditt förhållande. Du är ingenting för heta passioner. Din kärlek är lågmäld, mjuk och varm.

Det finns inga vassa kanter hos dig och du kan konsten att linda din älskade runt ditt lillfinger utan att egentligen dra några fördelar av det. Annat än att din partner älskar dig.

Försök skilja mellan äkta komplimanger och inställsamt smicker innan du ger dig in i ett förhållande.

Till toppen


Till Horoskopmenyn

HOME


Amy's Place

Sidan skapades 5 juli 1999