(20januari-18februari)

hon vet bästNär en Vattuman får en idé så kan det hända att omgivningen sätter i halsen. Vattumannen kan bete sig helknasigt och fullkomligt absurt, och ofta, men inte alltid, är hon genial. Vattumannen regeras av planeten Uranus som driver den som är född i detta tecken till uppfinningsrikedom och skarpsinne. Men även Saturnus som står för sunt förnuft och verklighetsförankring utövar ett starkt inflytande. Det är viktigt att ta till sig kraft från båda planeterna.

Du som är Vattuman är mycket envis och viljestark. Du lyssnar gärna intresserat på vad andra har att säga, men du tar sällan råd. Du är fullkomligt övertygad om att du själv vet bäst. Men ibland skulle du tjäna på att inte vara så egensinnig.

I grunden är Vattumannen en människa som helst lever med andra och för deras gemensamma mål. Hon är ett "Vännernas tecken" och skulle inte stå ut med att leva ensam. Men någon tvåsamhet passar henne inte. Det skulle innebära för stora inskränkningar i hennes behov av frihet. Det är snarare i flersamheten, eller i kollektivet, som hon får sin förmåga att dela med sig av sin kärlek och kunskap.

Hon är en stor humanist, kämpar för det sant mänskliga och blickar hela tiden framåt. Nuet betyder inte så mycket och ännu mindre det som varit. Hon vill hellre vara helt obunden det gamla sättet att tänka och struntar blankt i konventioner. Hon blir sällan chockerad över någonting. Det som är annorlunda och konstigt stimulerar henne till att ställa frågan "varför" istället för att fördöma.

Hon sysselsätter sig ständigt med att ställa frågor och det händer ofta att svaren kommer en natt då Uranus utövar sitt allra starkaste inflytande. Du som är född i detta tecken bör därför alltid ha papper och penna på nattduksbordet! Vattumannen klär sig kanske inte alltid i det allra senaste som hennes "luftsyster" Tvillingarna. Men ändå med stor fantasi och uppfinningsrikedom. Ibland smått bohemiskt.

Du som är Vattuman passerar aldrig obemärkt och ofta blir luften liksom elektriskt laddad där du drar förbi. En del stöts bort men på andra utövar du en desto större dragningskraft.
   YRKESVAL

Du värnar om det sant mänskliga och är intresserad av allt som för mänskligheten framåt. Som forskare och vetenskapsman har du chansen att förverkliga dessa ambitioner. Psykolog, lärare, författare eller politiker är andra yrken som skulle passa dig. Även datateknik utövar en stark lockelse.
Vattumannens negativa sidor


Räkna inte med att Vattumannen ska ställa upp på något som hon inte själv känner för! Begär du för mycket - så blir hon ursinnig, reagerar kanske inte genom att visa vrede utan snarare med känslokyla och drar sig undan.

Det kan också hända att hon i sina mörkaste stunder ger sig hän åt skvaller och elakt förtal. Kanske skriver en hel bok om de orättvisor hon blivit utsatt för - inte för att hon är hämndlysten utan därför att hon känner sig förorättad in i själen.

Det är väl tveksamt om hon någonsin lyckas besegra sin största fiende Skorpionen. Möjligtvis lyckas Vattumannen göra henne rasande svartsjuk, men det straffar sig säkert med tiden. Bättre lyckas hon reta gallfeber på Oxen som verkligen springer och gömmer sig och aldrig mer vågar sticka ut hakan.


Försonande drag:
Hon försöker verkligen vara vän med alla.
Kollektivkyssen

Även om Vattumannen bara kysser en i taget så kan det mycket väl hända att hon kysser flera under en och samma kväll. Misstolka inte det! Hon hyser stor människokärlek och menar faktiskt varenda liten kyss. Dessutom kanske varje kyss är ett experiment i kärlek ämnad att utveckla själva kysstekniken vilket en vacker dag kommer hela mänskligheten tillgodo i form av ett dataprogram för hur var och en ska få ut mesta möjliga tillfredsställelse av kyssen.

Låter det inte riktigt klokt? Nej, Vattumannen är faktiskt inte riktigt klok, kan det tyckas för alla dem som står med båda fötterna på jorden.

Vattumannens tecken är svår att få grepp om. Hon ändrar sig ofta från den ena dagen till den andra. Vissa tar det som en utmaning, vill gärna försöka fånga hennes inre jag. Men sådant upplever hon som fruktansvärt kletigt och dylika partners får omgående nobben.

Föremålet för en Vattumans kärlek blir den som skänker henne maximal frihet och respekt för personlig integritet.

Till toppen


Till Horoskopmenyn

HOME


Amy's Place

Sidan skapades 5 juli 1999